2016 m. vasario 4 d., ketvirtadienis

Vestuvinės suknelės spalva ir audinys – kaip išsirinkti?



Modernėjant vestuvių madoms ir  keičiantis jaunųjų požiūriui - galime pastebėti, jog šiomis dienomis vis daugiau nuotakų iškeičia baltos spalvos suknelę į kiek kitokią ir nebesivadovauja taisykle, jog balta suknelė yra būtinas vestuvių akcentas. Šiuolaikinės mados nuotakoms gali pasiūlyti ir kitokių spalvų pasirinkimą. Ir gan platų! Dažna nuotaka vietoje baltos vestuvinės suknelės mielai renkasi dramblio kaulo, kapučino ar kreminę spalvą. Taip pat gan populiarios pudrinės, švelniai rožinės ar melsvos vestuvinės suknelės.

Renkantis vestuvinę suknelę (visai nesvarbu kokios spalvos ji bus) svarbiausia, jog ta suknelė būtų jūsų. Trumpiau tariant, pasirinkta suknelė turėtų atspindėti jūsų charakterį, būdo bruožus ir sukurti įspūdį, jog ji pasiūta būtent jums. Tai turi būti ne kažkieno kito, o būtent jūsų vestuvinė suknelė. Todėl, siekiant surasti savo svajonių suknelę, reikėtų nebijoti išbandyti kuo daugiau variantų. Matuokitės įvairių audinių, modelių, kirpimų, ilgių ir, žinoma, spalvų vestuvines sukneles. Tik tokiu būdu galėsite atrasti savo suknelę.



Jeigu per vestuves ketinate segėti tam tikrus papuošalus, pavyzdžiui auskarus, apyrankę, vėrinį, galvos aksesuarą ar kt., eikite matuotis suknelių su pasirinktais papuošalais. Galbūt pagalvosite, jog tai kvailystė tačiau, patikėkite, prie vestuvinės suknelės reikėtų derinti ir papuošalus, ir kitus aksesuarus. Jeigu papuošalus jau išsirinkote, o vestuvinės suknelės dar ne – jie padės jums išsirinkti ir tinkamą apdarą. Taip galėsite matyti kas geriausiai dera tarpusavyje.

Vestuvinių suknelių audiniai dažniausiai pasirenkami pagal sezoną, todėl net jeigu pradėjote ieškoti suknelės likus pusmečiui iki vestuvių šventės, pagalvokite, jog per vestuves oras gali būti visiškai kitoks. Įsivaizduokite, jog jūsų vestuvės vasaros viduryje. Tokiu atveju suknelės paieškas pradėsite žiemą.  Būtinai atkreipkite dėmesį, jog vasaros metu gali būti labai karšta, todėl nereikėtų rinktis storo ir sunkaus audinio suknelės, kuri tobulai tiktų žiemos vestuvėms.



Jeigu jūsų vestuvės bus rudenį arba žiemą – rinkitės sunkaus audinio vestuvinę suknelę. Tobulai tiktų satino, taftos, sunkaus velveto ar nėrinių vestuvinė suknelė.

Jeigu jūsų vestuvės vasarą arba pavasarį – rinkitės lengvesnio audinio vestuvinę suknelę. Tai galėtų būti suknelė pasiūta iš šifono, lengvo satino, nėrinių ar lengvo ir plono lino.

Balta vestuvinė suknelė yra laikoma neutrali. Jeigu atsižvelgtume į simbolines baltos vestuvinės suknelės reikšmes, ši spalva reikštų skaistumą ir nekaltumą, todėl jaunosios vestuvinė suknelė dažniausiai būna balta.

Melsva vestuvinė suknelė simbolizuoja ramybę ir pasitikėjimą savimi. Kaip žmonės sako, melsva tai ištikimybės spalva, todėl tokio atspalvio vestuvinė suknelė taip pat puikiai tiks vestuvėms.

Gelsva vestuvinės suknelės spalva sukuria lengvumo ir džiaugsmo įspūdį. Ši spalva išreiškia švytėjimą  ir neturtinę laimę. Nors gelsva yra labai retas pasirinkimas vestuvėms, tačiau yra tam tikrų gelsvų atspalvių, kurie nuotakoms labai patinka.



Rausva vestuvinės suknelės spalva simbolizuoja tikslų siekimą ir sėkmę. Rausva ir jos lengvi atspalviai taip pat vis dažniau patraukia nuotakų dėmesį. Lengvai rožinės vestuvinė suknelė puikiai atskleis princesės būdą.

Žalsva vestuvinės suknelės spalva išreiškia ryžtą, parodo asmenybės nuoseklumą ir didelį savęs vertinimą. Nors ši spalva vestuvėms yra tikrai ne populiari, tačiau žalsvų akcentų pasitaiko. Galbūt derinsite žalsvą kaspinėlį, smaragdo spalvos auskarus.

Violetinė spalva simbolizuoja mistinę žmogaus prigimtį. Violetinės spalvos vestuvinės suknelė galbūt ir nepamatysime, tačiau ši spalva yra labai populiari kaip pagrindinė vestuvių spalva. Todėl jeigu jūsų vestuvių spalva bus violetinė, tikriausia taip pat galvosite apie violetinės spalvos kaspinėlį ar kokį papuošalą.


Yra begalė skirtingų ir tiesiog nuostabių vestuvinių suknelių, kurios skiriasi ir savo spalva, ir audiniu ir kitais elementais. Tačiau rinkitės tokią suknelę, kuri geriausiai atspindėtų jus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą