2015 m. rugpjūčio 13 d., ketvirtadienis

AR (TRUMPOS) KOKTEILINĖS SUKNELĖS YRA TINKAMOS VILKĖTI VAKARE?


Tikriausiai šis klausimas Jūsų galvoje yra iškilęs jau tūkstantį kartų. Jūs tiesiog negalite nuspręsti ar priimtina vilkėti trumpą suknelę renginyje, vykstančiame vakare, ar ne. Daugiau nebesijaudinkite, atsakymas paprastas: Taip, galite. Trumpa kokteilinė suknelė yra priimtinas apdaras ir dienos metu, ir renginyje, kuris vyksta vakare. Nebent yra nurodytas griežtas aprangos kodas, kurio privalote laikytis. Kai kurios moterys nesupranta šio įsimintino fakto, tačiau viskas yra daug paprasčiau.

Kokteilinės suknelės visada yra tik trumpos, ir visuomet jas galima dėvėti vakare. Renginiui, kuris vyksta dienos metu, kokteilinė suknelė Jums yra nereikalinga, tačiau rinkitės trumpą suknelę ir ne kitaip. Pagrindinis skirtumas tarp trumpų ir koteilinių suknelių yra audinys ir pagražinimai, papuošimai. Tiek kokteilinių, tiek tiesiog trumpų suknelių ilgis baigiasi ties keliais. Ne žemiau, ir ne auksčiau.

Kuomet renkatės kokteilinę suknelę, galite ieškoti tokio apdaro, kuris patrauktų dėmesį, pavyzdžiui blizgųs akmenėliai ar žvyneliai. Taip pat puikiai tiks ir klasikinė, tačiau paslaptingai atrodanti “maža juoda suknelė” (eng. Little black dress).  Tačiau, dienos metu juodą spalvą geriau palikite nuošaly ir rinkitės lengvesnę (pavyzdžiui, kreminę) ir šviesesnę spalvą. Jeigu, Jūs esate pakviesta į vestuves kaip svečias, tuomet Jūsų suknelė turėtų būti elegantiška ir diskretiška, net jeigu vestuvių vakarėlis ir vyks vakare. Kiekvieną kartą, ieškant kokteilinės suknelės atkreipkite dėmesį į tai, kokiai šventei Jums reikalinga suknelė. Kadangi ne viskas kas tinka raudonąjam kilimui, tiks ir vestuvėms.

Tam, kad būtų dar aiškiau, norime Jums priminti pagrindinę taisyklę: trumpos suknelės dieną, o kokteilinės suknelės vakare. Ir visada tik trumpos!

Taigi, o kada Jūs turėtumėte vilkėti ilgą suknelę? Kaip jau minėjome anksčiau, vadovaukitės nurodytu šventės aprangos kodu. Jeigu šventės kvietime aprangos kodas – vakarinė suknelė, tuomet drąsiai rinkitės ilgą, žemę šluojančią vakarinę suknelę. Arba vadovaukitės tos šalies papročiais. Pavyzdžiui, Ispanijoje vestuvėse, nesvarbu jos vyksta dieną ar vakare, vienintelė moteris, kuri gali vilkėti ilgą suknelę yra vyriausioji pamergė.


Šiomis dienomis moterys nesivadovauja taip griežtai etiketo taisyklėmis, kadangi yra daugybė išimčių. Moterys gali drąsiai vilkėti kelnes ar elegantiškus kobinezonus, kurie atrodys lygiai taip pat puošniai, kaip ir suknelės. Tikriausiai, kiekviena moteris turėtų pasikliauti savo nuojauta bei, žinoma, vadovautis aprangos kodu, jeigu toks yra nurodytas. Nepamirškite, jog mažiau yra geriau, todėl ne persistengite. O trumpa suknelė tiek dieną, tiek vakare yra visuomet geras pasirinkimas!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą