2015 m. birželio 30 d., antradienis

6 POŽYMIAI, JOG SURADOTE TINKAMĄ FOTOGRAFĄ!

Viena iš svarbiausių vestuvių planavimo užduočių yra surasti tinkamą fotografą. Tikriausiai net neverta ginčytis, jog nuotraukos yra vienas svarbiausių vestuvių elementų, todėl fotografą  turėtumėte rinktis itin atsakingai ir atidžiai, juk Jūsų šventės nuotraukos Jums visą gyvenimą primins apie ištartą TAIP! Jeigu šiuo metu kaip tik ieškote tinkamo fotografo, norėtumėme Jums pateikti keletą patarimų į ką turėtumėte atkreipti dėmesį.

1.      Jos/jo stilius yra būtent toks kokio ieškote.
Internetinėse svetainėse, socialiniuose tinkluose ar įvairiuose forumuose dabar jau galite pamatyti gausybės fotografų darbus, bei taip įvertinti fotografijų stilių, braižą, pamatyti smulkmenas ir nuspręsti kas Jums patinka, o kas ne. Daugybė fotografų turi savitą nuotraukų stilių. Fotografijos gali būti tradicinės, klasikinės, dokumentinės, šiuolaikiškos, meniškos ar romantiškos. Jeigu radote fotografą, kurio stilius atitinka tai ko ieškote, žinokite – einate teisingu keliu.

2.      Fotografas pateikia Jums aiškią vestuvinių nuotraukų idėją.
Fotografo pateikta nuotraukų galerija leis Jums suprasti koks stilius dominuoja šio fotografo darbuose, tačiau nepamirškite jog Jūsų vestuvės išskirtinės ir Jūs norite unikalių, būtent Jūsų šventę atspindinčių nuotraukų. Jeigu fotografas Jums pateikia aiškią idėją kaip atrodys Jūsų vestuvinės nuotraukos, kaip vyks fotosesija, kokio rezultato galite tikėtis ir pan., pasidėkite prie šio fotografo didelį pliusą, kadangi neapsiprendęs fotografas gali Jūsų vestuves įamžinti visai ne taip kaip Jūs įsivaizduojate.

3.      Jūs galite tai sau leisti!
Nereikėtų pamiršti jog daugybė vestuvių planavimo elementų bei paslaugų priklauso nuo Jūsų biudžeto dydžio. Jeigu jau radote tinkamą fotografą, turėtumėte įvertinti ar galite jį sau leisti. Ne paslaptis, jog fotografų pasalugos šiais laikais yra pakankamai brangios ir reikalauja nemažos biudžeto dalies, todėl reikėtų atkreiptį į profesionalo paslaugų kainas. Jeigu šis fotografas Jums įperkamas - vuolia! Vienas darbas jau atliktas !

4.      Jis/ji geras kalusytojas.
Fotografas privalo Jums leisti išdėstyti savo mintis, idėjas, papasakoti apie vestuvių viziją bei trokštamą rezultatą. Tik tuomet kai fotografas supras ko Jūs tikitės, turėtų daryti išvadas kokios fotografijos turėtų būti. Profesionalas niekada nesistengs įbrūkti savo idėjų. Tik išklausius Jūsų norus jis gali patarti, padėti ar paaiškinti kodėl viena idėja yra tinkama, o kita ne visai. Atkreipite dėmesį ar fotografas išklauso ir supranta tai ko Jūs norite, nes tik tokiu atveju rezulttas bus tobulas.

5.      Jos/jo asmenybė Jūsų neerzina.
Iš vienos pusės galbūt Jums atrodo jog tai visiškai nesusiję dalykai, nes Jums reikia profesionalo teikiamos paslaugos, o ne geriausio draugo, tačiau nereikėtų pamiršti jog su šiuo žmogumi Jums teks dirbti. Jeigu tam tikros žmogaus savybės, elegsys, o galbūt net išvaizda Jus erzina – žinokite, nieko nebus. Tiesiog jeigu Jums nepatinka pats žmogus, atsiranda tikimybė, jog Jums nepatiks ir jo atliekamas darbas, bendravimas, o juo labiau galutinis rezultatas. Šioje situacijosj turėtumėte pasikliauti savo nuojauta.


6.      Jūs patikrinote rekomendacijas.
Rekomendacijos yra labai svarbus veiksnys prieš pasamdant fotografą, o tuo pačiu ir labai naudingas. Nepatingėkite panaršyti internete, pabendrauti su kitomis nuotakomis, apžvelktie skundų bei atsiliepimų skiltis. Taip apie fotografus susirinksite labai naudingos informacijos. Žinosite ar jis atsakingas, ar nevėluoja į ceremoniją, ar laikosi susitarimų, ar laiku pateikia nuotraukas, ar yra malonus ir dar kitus svarbius dalykus. Šiais laikais viską galite sužinoti tiesiog internete, kadangi nuotakos mielai dalinasi savo patirtimis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą