2017 m. gegužės 12 d., penktadienis

Vestuvinis nuometas: rūšys; kokį pasirinkti? Kada dėvėti?



Vestuvinis nuometas: taip ar ne? Artėjant prie apisprendimo akimirkos ar dėvėti nuometą ar ne, jums nereikėtų daug galvoti. Jeigu nusprendėte jo nedėvėti, tuomet nebelieka jokių svarstymų. Tačiau, jeigu vis tik abejojate, mes sakome nuometui TAIP! O kodėl gi turėtumėte jo nedėvėti? Galbūt galvojate, jog nuometas yra skirtas tik bažnytinei santuokai, persunktai religijos ir civilinei santuokai nuometas yra netinkamas? Tokiu atveju norime Jus patikinti, jog taip tikrai nėra! Atsiminkite vieną dalyką, jog jeigu nepasirinksite dėvėti nuometo savo vestuvių dieną, jo galite visą gyvenimą taip ir neužsidėti (jeigu vestuvės bus vienerios). Ar tikrai norite netekti šios galimybės?

Nuometas arba kitaip vualis, yra vienas ikoniškiausių nuotakų aksesuarų jau nuo pat senovės. Kaip yra rašo PRONOVIAS knygoje „Nuometo dėvėjimas yra beveik toks pat senas kaip ir vestuvės beveik visose Eurazijos kultūrose“. Atsiminkite žymiąją Bianc‘os Jagger vestuvių nuotrauką, kurioje ji prie skrybėlės pasirinko dėvėti nuometą dar 1970-aisiais arba tiesiog atsiverskite savo mamų vestuvinį albumą ir Jūs suprasite apie ką mes kalbame.


Bažnytinė santuoka, nuo civilinės ceremonijos išties skiriasi, todėl ir nuometą reikėtų pasirinkti atsižvelgiant į Jūsų santuokos pobūdį. Tačiau nepamirškite, jog net jeigu Jūsų civilinė santuoka bus įteisinta gražiame sode, Jūs vis tiek galite dėvėti nuometą! Tačiau, tam, kad vualis derėtų prie Jūsų vestuvių pobūdžio atitinkamai reikėtų ir rinktis jo rūšį. Taigi, kokios yra nuometų rūšys?

Katedros stiliaus nuometas (Cathedral)

Tai vienas formaliausių vualių ir jį nuotakos renkasi, kuomet vestuvės yra įspūdingos, grandiozinės. Minimalus tokio nuometo ilgis 2.5 metro ir jis turėtų būti ilgesnis nei pačios suknelės šleifas.


Koplyčios stiliaus nuometas (Chapel)

Kartu su katedros stiliaus nuometu, koplyčios nuometas yra vienas labiausiai tradicinių ir ikoniškų vestuvių vualių. Koplyčios nuometas turi kristi iki pat grindų ir tęstis dar keletą centimetrų.


Valso ar baleto nuometas (Waltz or Ballet)

Šio stiliaus nuometo ilgis baigiasi tarp nuotakos kelių ir kulkšnių. Grindų pasiekti neturėtų.

Trumpas nuometas

Šio tipo nuometai yra mažiausiai formalūs ir yra vienas dažniausių Amerikos nuotakų pasirinkimų. Trumpų nuometų yra ne vieno tipo, o tai priklauso nuo jų ilgio. Jis gali būti tokio ilgio, jog dengtų tik dalį veido (vintažinio stiliaus), ar baigtis sulig pečiais ar alkūnėmis. Populiariausias nuometas yra tas, kurios ilgis baigiasi sulig pirštų galiukais. Kaip pavyzdys, būtent tokį nuometą vilkėjo Catherin‘a, Kembridžo kunigaikštienė.


Mantilos stiliaus nuometas (Mantilla)

Tai ikoniškas Ispanijos tradicijų įkvėptas nuometas, pasiūtas iš nėrinių ar tiulio su nėrinių krašteliais. Mantilos stiliaus nuometai būna dantytų kraštelių ir apvalesnės formos.


Kuomet rinksitės vestuvinį nuometą, prisiminkite šiuos patarimus:

  • ·         Susiraskite tokį nuometą, kuris geriausiai derėtų prie Jūsų stiliaus, asmenybės ir vestuvių, ir tobulai užbaigtų Jūsų vestuvinį įvaizdį;


  • ·         Paprasta taisyklė: jeigu Jūsų suknelė turi daugybė skirtingų detalių, tokių kaip pavyzdžiui siūviniai, nėriniai, karoliukai, kristalai ir pan., rinkitės paprastą minimalistinį vualį. Jeigu Jūsų suknelė turi minimaliai mažai detalių ir yra paprasta bei diskretiška, rinkitės nuometą su dailiai nėriniais ar siūviniais.


  • ·         Klasikinis ir saugus pasirinkimas yra pasirinkti nuometą tokio pat ar labai panašaus atspalvio kaip ir Jūsų vestuvinė suknelė; kita vertus galime pastebėti, jog pamažu auga tendencija pasirinkti pastelinių spalvų nuometą, rožinį, žalsvą ar mėlyną.


  • ·         Įsivaizduokite kokią šukuoseną darysitės savo vestuvių dieną. Kai kurie vualiai yra derinami prie atitinkamos šukuosenos, tam, kad galėtų būti tinkamai pritvirtinami. Apskritai, žemai šukuojami kuodai yra mažiausiai išrankūs ir prie jų yra lengviausiai tvirtinami vualiai. Tačiau vis daugiau ir daugiau nuotakų segi vualį tiesiog ant garbanų.



  • ·         Taip pat pagalvokite apie detales: ar jūs ketinate vualį nusiimti iš karto po ceremonijos? Ar dėvėsite jį visą vestuvių šventę? Ar norite, jog vualis uždengtų Jūsų veidą ar ne? Ir pan.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą