2016 m. sausio 28 d., ketvirtadienis

2016 - tųjų vestuvių mados: rafinuotumas, klasika ir subtili prabanga

Mikado šilkas, Šantiljė nėriniai, tiulis, rankų darbo siuviniai, organza, gipiūras – lyg muzika skambanti kiekvienos jaunosios ausyse. Taip, kalbama apie vestuvinę suknelę. Mados nuolatos keičiasi – pirmoji balta vestuvinė suknelė, kuria pasidabino ir toną ateinančioms kartoms sukūrė karalienė Viktorija, iš ties, patobulėjo. Ši dabar ne tik mena nekaltumą, bet yra beveik privaloma jungtuvių atributika. O kuo pasipuošti 2016-taisiais? Klasiką tapusį atlasą keičia šilkas ir kurtizanių laikais atsiradę nėriniai.




O kaip teigia prabangių vestuvių suknelių salono „Santa“ vadovė: „Vestuvių diena ypatinga, tad ir apdaras, kuriuo nustebins jaunoji – privalomas. Juolabiau, rinktis yra iš ko – žinomų mados namų šedevrai dabar ranka pasiekiami ir lietuvaitėms“.

Naujausios vestuvinių suknelių „Atelier Pronovias“ ir „Pronovias“ veidu tapusi ir fotosesijoje įsiamžinusi Asta Valentaitė pasakojo, jog šios prabanga alsuojančios suknelės abejingų nepaliks. Be to, garantuotai privers jaunikį įsimylėti iš naujo.

„Šie metai man prasidėjo netradiciškai – dar kartą pasipuošiau vestuvine suknele. Aukštos kokybės audiniai, šilkas, figūrą pabrėžiantys kirpimai – tikra jaunosios svajonė. Išskirtiniai ir patys naujausi modeliai nuostabūs. Juokavau, jog jei jau su vestuvine suknele pradėjau šiuos metus, juos taip reiktų ir pabaigti. Labai malonu buvo dirbti būtent taip apsirengus. Klasikinė ar vakarinė suknelė nesukuria tokios nuotaikos, kaip plazdantis tiulis ir nėriniai. Labai džiaugiuosi, jog buvau įamžinta su tokiomis suknelėmis, kurios puikiai tiko man kaip asmenybei, tiko mano kūno tipui ir figūrai.

Be to, prie gero rezultato prisidėjo ir kompetetinga, profesionali komanda. Tikiu, jog ši fotosesija, šios nuotraukos padės apsispręsti būsimai nuotaikai. Pasaulyje gerai žinomų mados namų darbais dabar gali puoštis visos. Juk suknelė tokia pat svarbi, kaip ir visa šventė. Tą gali suprasti ne tik moterys, bet ir prie altoriaus laukiantis vyras. O rinktis iš tokių darbų – vienas malonumas“, - šypsojosi moteris.

Apie suknelių grožį antrino ir akimirkas fiksavęs fotografas Gediminas Žilinskas



„Jau ne kartą teko fotografuoti vestuvinius apdarus. Tokia proga pasitaiko bene kiekvieną sezoną – keičiasi stiliai, mados. Galiu pasakyti vieną – sulig kiekvienais metais suknelės tampa vis gražesnės, rafinuotesnės, prabangesnės ir kitokios. Labai malonu prisidėti prie tokių kampanijų.

Šįkart fotografavome stilistę ir nemažą patirtį turintį modelį Astą Valentaitę. Puikiai išmananti stiliaus peripetijas ji kuo puikiausiai tiko jaunosios įvaizdžiui. Astai puikiai pavyko atskleisti ir neužgožti šių meno šedevrais vadinamų suknelių. Tikiuosi, jog mūsų darbas bus įvertintas, o būsimos jaunosios atras kažką savito, unikalaus ir būtent joms tinkančio“, - kalbėjo Gediminas.

Apie platų suknelių pasirinkimą ir naujausias tendencijas nupasakojo ir daugiau nei dešimt metų šiame versle įsitvirtinusi Eglė Kybartienė.



„Džiaugiamės, jog galime pildyti net pačius įnoringiausius jaunųjų norus. Esame toks salonas, kuris nuolatos pildo savo asortimentą, suteikia galimybę pasipuošti tokiais drabužiais, kuriuos sukūrė tokie grandai kaip „Atelier Pronovias“ ir „Pronovias“. Štai ir pristatydami naujausią 2016-tųjų kolekciją rinkomės tokią moterį, kuriai būtų tokia pati rafinuota ir unikali. Todėl išsirinkome Astą Valentaitę. 

Visame pasaulyje žinomi mados namai, jau penkis dešimtmečius stebinantys savo kūriniais, papuošę ne vieną žymią moterį, atkeliavo ir į Lietuvą. Didžiuojamės, jog mūsų saloną pasirinkusios jaunosios šiais metais bus pritrenkiančio grožio“, - teigė salono vadovė Eglė.

Naujausius suknelių modelius jau nuo šiandien bus galima įsigyti ir išsinuomoti vestuvinių suknelių salone „Santa“. 


2016 m. sausio 14 d., ketvirtadienis

5 mitai apie vestuves žiemą


Lietuvoje vestuvės žiemą dar nėra tokios populiarios kokios galėtų būti. Mūsų žiemos būna be proto gražios ir baltos, todėl šventė turėtų būti išties romantiška ir nepamirštama. Vieni jaunavedžiai negali pamiršti svajonės apie vestuves paplūdimyje, kiti tiesiog bijo ir pagalvoti apie idėją, organizuoti vestuves, kuomet už lango pilna sniego ir yra taip šalta. Dar viena priežastis, kodėl jaunieji atsisako idėjos apie žiemos vestuves yra tam tikri mitai sklandantys mūsų visuomenėje. Taigi, kokie jie?

1. Žiemos vestuvių dekoras – Kalėdos

Kokios jums kyla mintys, kuomet galvojate apie vestuves žiemą? Daugumai jaunavedžių vestuvės žiemą asocijuojasi su didžiosiomis metų šventėmis. Atrodo, jog vestuvėse žiemą dekoras turi būti labiau Kalėdinis, nei tinkantis vestuvėms. Jums nebūtina salės centre statyti didžiulės eglės, taip pat nebūtina visų langų apkabinti mirksinčiomis lemputėmis. Susikurkite savo žiemos vestuvių pasaką. Padarykite jas ne Kalėdines, o stebuklingai baltas ir romantiškas. Ieškokite vietos su židiniu, uždekite daugybę žvakių ir pamirškite visas Kalėdines dekoracijas.



2. Per daug šalta rengti ceremoniją lauke
Tai yra pats didžiausias mitas koks tik gali būti. Niekas per pusvalandį tikrai nesušals. O ir jūs – taip pat. Jeigu nusprendėte atšokti vestuves žiemą, mes net gi patartumėme rengti ceremoniją lauke. Tik reikėtų tam išsirinkti tinkamą vietą. Ieškokite tokios vietos, kurioje atsiveria nepaprastai žiemiški gamtos vaizdai, apsnigti medžiai ar užšalę ežerai. Žiemą gamta atrodo išties magiškai, todėl neišsigąskite šaltuko. Parūpinkite svečiams pirštines, o patys tiesiog šilčiau apsirenkite. Nuotakai reikėtų dėvėti uždarus batelius ir vilkėti kažką šilto, o jaunikiui tiesiog apsivilkti paltą. Ceremonija juk netruks amžinybę.





3. Gėlių pasirinkimas labai ribotas
Kiekvienas floristas jums patars savo vestuvėms rinktis sezonines gėles. Sezoninės gėlės yra šviežesnės, pigesnės ir labiau prisitaikiusios prie aplinkos. Tačiau, kokios tos gėlės yra žiemos sezono, jeigu visa motina žemė yra pasidengusi baltu sniego patalu? Ar tikrai taip pagalvojote? Klystate. Tai dar vienas mitas. Jūs galite rinktis raudonąsias Puansetijas, visada madingas rožes arba pirmąsias pavasario gėles (jeigu vestuvės sausį ar vasarį) tulpes, žibutes ar pakalnutes. Taip pat nepamirškite, jog šiandieniame pasaulyje galite gauti gėlių iš bet kurio pasaulio krašto ir kokių tik norite.



4. Trumpoms pamergių suknelėms - NE! 
Tai dar vienas mitas, kurį turėtumėte pamiršti, nes trumpos pamergių suknelės, net ir žiemą, yra geras pasirinkimas. Juk kokteilinės suknelės tinkančios pamergėms vasarą ir žiemą liks tokiomis pačiomis kokteilinėmis. Tiesiog rinkitės tokias sukneles, kurios labiau derės prie šaltojo metų laiko. Sodresnių spalvų, šiltesnio bei tankesnio audinio ir su mažiau iškirpčių. Taip pat pamergės gali pasirūpinti stilingais megztukais, švarkeliais ar skraistėmis.





5. Vestuvės žiemą - žiemos spalvų paletė
Galvojate, jog jeigu rengiate vestuves žiemą, jūsų šventėje taip pat turėtų dominuoti žiemos spalvų paletė? Tikrai ne! Ir apskritai kas tai pasakė? Jeigu jūs nenorite, jog jūsų vestuvėse viskas suktųsi aplink žalią, raudoną ir baltą spalvas, tuomet rinkitės tokias kokių jūs norite. Iškelkite prabangias vestuves pasitelkiant juodą ir aukso spalvas, arba saulėtas – pasitelkiant geltoną, arba princesės vestuves pasitelkiant rožinę. Tai jūsų vestuvės ir žiema tikrai neturėtų daryti įtakos jūsų spalvų paletės pasirinkimui.

2016 m. sausio 6 d., trečiadienis

Vestuvinių suknelių košmarai arba kodėl geriau nepirkti jų internetu?



Vestuvinių suknelių kainos specialiuose salonuose, butikuose ar dizainerių parduotuvėse gali stipriai paploninti jaunosios piniginę, todėl vis daugiau nuotakų savo svajonių suknelės ieško internete.  Šio fenomeno populiarumas yra stipriai išaugęs ir auga dar iki šiol. Tam yra viena pagrindinė priežastis – suknelės internete daug pigesnės. Būtent dėl šios priežasties nuotakos vis dažniau susigundo įsigyti savo vestuvinę suknelę internetu. Tačiau, kas atsitinka, kuomet gaunate visai ne tai ką matėte nuotraukose? Dalinamės tikromis istorijomis, kurias papasakojo kitų šalių nuotakos.

Kaip reaguotumėte, jeigu gavusios suknelę, kurią užsisakėte internetu, pamatytumėte, jog minėta suknelė stipriai skiriasi nuo tos kurią turėjote gauti? Kokia būtų jūsų reakcija, jeigu suprastumėte, jog vietoje Svarovski kristalų papuošimų, būtų tik pigios karoliukų aplikacijos? O vietoje prabangaus šilko, tik pigus poliesteris? Toks vestuvinės suknelės scenarijus skamba tarsi košmaras, tiesa? Tačiau tai ne sapnas, o realybė!




Google paieškos laukelyje suvedus raktažodžius “pigios vestuvinės suknelės” prieš jūsų akis atsivers begalė pasiūlymų įsigyti išties kokybišką vestuvinę suknelę už labai patrauklią kainą. Kuri taupanti nuotaka nesusigundytų tokiu pasiūlymu? Tačiau, kas slypi po tokiais patraukliais pasiūlymais? O gi pigios dizainerių suknelių kopijos, kurios pagamintos ne iš Šantilje nėrinių, o iš Kiniško poliesterio. Pagalvojote, o kas gi čia tokio? Suknelę tiesiog  nusiūsiu atgal ir susigražinsiu pinigus? Pamirškite tai. Dažniausiai pardavėjas tik pasako, jog pinigai negražinami. Ar šiuo metu nepagalvojote apie lietuvių liaudies patarlę “Skūpas moka du kartus”? Mes pagalvojome.

Viena nuotaka iš Australijos tokią patirtį aprašė savo tinklaraštyje.  Ji pasidalino savo baimėmis ir nerimu, po to, kuomet internetu užsisakė savo vestuvinę suknelę ir nežinojo ko tikėtis. Gavusi savo vestuvinę suknelę iš interneto ji buvo apstulbusi. “Užsisakiau vestuvinę suknelę internetu. Atkeliavo, Dievas žino, kas per daiktas. Kažkoks pamušalas sveriantis toną. Aš niekada nedėvėčiau apdaro, kuris tiek sveria ir taip atrodo.” Vėliau ši blogerė perspėjo ir kitas nuotakas, jos tai buvo jos didžiausia klaida, o žvelgiant į suknelę, norisi rėkti, jog tai šlykščiausia suknelė kokią yra tekę matyti.
Dar viena nuotaka, užsisakiusi suknelę internetu, parašė tokį komentarą: “ Aš nusipirkau savo suknelę internetu, tačiau esu labai nusivylusi. Suknelė yra iš labai prastos kokybės medžiagos. Aš norėčiau gražinti produktą, tačiau pardavėjai nebenori man gražinti mano sumokėtų pinigų. Trumpai tariant: jie pardavinėja labai prastas ir labai prastos kokybės bei medžiagos sukneles ir taip apgaudinėja žmones.”




Nuotakos, bei tos kurioms tiesiog nepasisekė su internete užsisakytomis suknelėmis pasakoja, jog produktas, kuris pasiekia jų namus nė iš tolo neprilygsta produktui nuotraukose, o pardavėjas pinigus gražinti atsisako teigdamas, jog suknelės nuotraukoje ir realybėje labai panašios.

Nepasitikėkite ir tuo, jeigu pardavėjas jums garantuos pinigų gražinimo atvejį, su sąlyga jeigu prekė jūsų netenkins. Vienai nuotakai taip ir atsitiko.  Prekės įsigijimo sąlygos teigė, jog yra 100% tikimybė susigrąžinti pinigus, jeigu prekė netenkins užsakovo. Tačiau pareikalavus pinigų už nekokybišką suknelę, pardavėjas tiesiog atsisakė gražinti pinigus, tikindamas, jog suknelės, anot jo, vienodos.
Tokių ir panašių istorijų internete apstu, kaip ir apgautų moterų bei bjaurių sukčių. Nevertėtų pasitikėti neaiškiais skelbimais, bei nekvalifikuotais pardavėjais. Jeigu taip atsitiko, jog vis tik norite užsisakyti suknelę internetu, skaitykite rekomendacijas ir atsiliepimus. Klauskite kitų nuotakų, prašykite nuotraukų ir kitos informacijos. Tačiau ar verta rizikuoti? Galbūt jūsų draugei pasisekė, tačiau jeigu jums nepasiseks? Ar verta mokėti pinigus už “katę maiše”?




Visas košmariškų vestuvinių suknelių nuotraukas žiūrėkite mūsų pinterest nuotraukų galerijoje: https://www.pinterest.com/santasalonas/wedding-dresses-nightmare/